Alla inlägg under februari 2012

Av Carola Fritiofsson - 8 februari 2012 09:37

 


                          Look Good .... Feel Better!


Igår var det kurs i karlstad på sjukhuset för ett gäng med härliga damer.

Vi börjar kursen med att presentera oss och dra lite snabbt historien bakom LGFB, damerna tar av sig perukerna och vi kör igång. Hudvård och makeup i två härliga timmar med många fyndiga komentarer och skratt.


Damen jag skrev om i förra inlägget om lgfb kom upp och hälsade, hon jobbar på onkologen och det är tack vare henne jag är med i detta projekt så det var mycket glädjande att ses   


Produkterna är sponsrade från olika företag så en full nessesär med div, hudvård samt makeup får deltagarna med sig hem , mycket uppskattat.

    


Det var en mycket givande dag som gav mig många känslor och tankar...//Carola





Av Carola Fritiofsson - 7 februari 2012 09:25



                         Sofias Änglar!


Vilket fantastiskt program, blir helt tagen.   


Vad härligt att familjer som verkligen behöver hjälp får det i allt elände....

Inte ett program utan att tårarna rinner.


Tänk de som endast viger sitt liv åt att försöka  se "bra" ut , aldrig kan slappna av och unna sig att släppa kontrollen, Det måste vara sjukt trist att leva så.

Får man inte en tankeställare när man ser sådana här program?


Leva HÄR och NU det är det som gäller, Livet är inte självklart. Ta vara på det.


//Carola


Av Carola Fritiofsson - 5 februari 2012 11:55


                Look good .... feel better


Är en organisation som anordnar hudvård och make up kurser för cancersjuka kvinnor. Vi träffas en eftermiddag på olika sjukhus runt om i sverige för att ge tips och ideer om hudvård, make up, sjalknytning mm.


Första gången jag kom i kontakt med Look good feel better var på tåget upp till stockholm för 4år sedan, då hamnar jag bredvid en trevlig dam från karlstad som jobbade på onkologen, hon berättar om LGFB och att hennes väninna är mycket involverad i detta så hon frågar om hon får ta mitt nummer, på den vägen är det. Så nu till veckan är det karlstad som gäller.

Vi pratade om allt möjligt men en sak som jag minns starkt är hennes svar på min fråga om hennes syn på livet har förändrats i och med hennes jobb på onkologen? -Jag skuter inte upp saker utan gör slag i saken på en gång, för man vet aldrig något om morgondagen....

Kloka ord!


Det här med cancer skrämmer mig oerhört, har sett för mycket och vet för mycket ....

därför känns det extra bra att få bidra med mina kunskaper till dessa kvinnor om det så bara är för en eftermiddag.   //Carola


Läs mer på : www.lookgoodfeelbetter.se






Av Carola Fritiofsson - 2 februari 2012 09:09

     KAMOMILLTE!

Te av olika sorter har länge varit väl beprövat av de flesta, jag dricker själv ganska mycket med te. Nu tänkte jag tipsa om ett te som jag drack första gången hemma hos Märta i stockholm , där jag bodde när jag pluggade till hudterapeut.

När man pluggar så är man allt annat än lugn inför tentor och de praktiska proven så jag hade lite svårt att somna de gångerna...

Men av alla dessa huskurer jag lärde mig av Märta så är detta en som verkligen fungerar: Drick ett par koppar kamomillte på kvällen och du går ner i varv och somnar gott. Tur att det är så gott också.


Kamomill är en mycket säker och tillförlitlig ört som verkar muskelavslappnande, kramplösande och lugnande. Kamomill är antibakteriell, inflammationshämmande verkan och kan förebygga och lindra förkylning. Kamomill har ofta en god effekt vid olika typer av matsmältningsbesvär. Av kamomill lagar man ett aromatiskt och trevligt örtte.
 
De absolut godaste Te som jag smakat är från Sibyllans Kaffe & Tehandel som ligger på Östermalm. Fantastiskt gott   
   //Carola
 
 
Av Carola Fritiofsson - 1 februari 2012 07:38


   KÖKET  &  GLUTENFRITT!

Här tillbringar vi mycket tid.

Vi är en familj som gillar att umgås och vart passar det bättre än i köket?

Finns det något mysigare en lördagkväll än att laga mat ihop och sedan mysa ner sig i soffan?

Vi bakar mycket då vi har en liten tjej som har glutenallergi, det tar tid att lära sig att baka med det glutenfria mjölet då det inte är som vetemjöl... men med tips och råd på vägen så tycker jag att vi lyckats bra, men visst har vi fått slänga en del   .

Jag önskar att någon kan öppna ett glutefritt bageri här i KARLSKOGA, närmsta är Helens glutenfria i örebro som är känt över hela sverige.   


Nu bär det snart av till mitt roliga jobb för att ta hand om alla härliga kunder   . //Carola



Ovido - Quiz & Flashcards