Alla inlägg den 9 februari 2012

Av Carola Fritiofsson - 9 februari 2012 10:25

  Ditt NATURAPOTEK


Den här boken är GULD värd!

Det står om olika sjukdomar och hur du lätt botar dom med naturens eget Apotek.


INGEFÄRA

Ingefära, är både en krydda och en läkeväxt som kan lindra inflammationer på ett liknande sätt som vanliga värktabletter, genom att hämma ett enzym som heter cox. Några studier visar att ingefära kan lindra vid artros i knäna.

Ingefära sägs lindra åksjuka samt stimulera matsmältningen och rena njuranra från gifter

Ett tips är att köpa färsk ingefära som man sedan river i en smoothie. Gott och nyttigt.


GURKMEJA

Gurkmeja är en ört som ger kryddblandningen Curry dess mörkgula färg, har en Den har använts  mot bl.a ledvärk. Den har en antiinflammatorisk effekt.

Gurkmejan har flera egenskaper som kan vara nyttiga. Den är en mycket kraftig antioxidant. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen.

Gurkmejan består till fem procent av färgämnet curcumin, som motverkar inflammation genom att hämma cellernas utsöndring av en signalmolekyl som är central vid inflammatoriska processer. Curcumin hämmar också cox-2-gener och förhindrar på det sättet att inflammationsproteinet cox-2 bildas.

En tesked om dagen.


Hade själv en natt med riktigt ont i halsen, på morgonen så gjorde jag en smoothie med: Banan, hallon, riven ingefära, gurkmeja, pressad apelsin och Spirulinapulver och vatten.

Mitt onda i halsen är borta  .


Så mycket finns det i våra kryddlådor och skåp som hjälper oss att må bra.


Boken finns i tidningsaffärer eller går att beställa på : www.halsa.se


//Carola




Ovido - Quiz & Flashcards