Alla inlägg under mars 2012

Av Carola Fritiofsson - 16 mars 2012 10:00

              

          Produkter för den känsliga huden!


När man har en riktigt känslig hud kan det var svårt att hitta rätt i "produktjungeln".


Jag har länge rekomenderat La Roche Posays produkter som passar just en intolerant hud, så här skriver de på sin sida:



Tre frågor till en expert

Känslig hud rengörs bäst med rengöringslotion som inte behöver sköljas bort, i kombination med thermalsk källvattenspray.

Dr L., Hudläkare, Paris, Frankrike

 

62 % av alla kvinnor anger att de har hud som ofta får överkänslighetsreaktioner, som är känslig, lättirriterad och intoleranta mot alla kosmetiska produkter och även vatten. 32 % av alla män har också hudbesvär. Hur lugnas känslig hud bäst? Råd från en hudläkare.

Vilka problem upplever dina patienter med känslig hud vanligen som mest besvärande?


Egentligen finns det bara ett fåtal synliga symtom: torr hud, rosacea, hudrodnad, fjällande eller flagande hud.

 

Ibland yttrar det sig endast som en stram, brännande känsla som blir mer intensiv efter applicering av kosmetika. Känslan kan bli kronisk och mycket besvärande. Vanligast är de här symtomen hos kvinnor med tunn, blek och torr hud som är oroade eller stressade.

Vilka råd har du till dem?


Jag rekommenderar dem att utesluta alla de faktorer som utlöser eller försämrar överkänslighetsreaktionerna och ställer frågor för att avgöra vilka faktorer det rör sig om.

Detta gäller både kosmetikaprodukter och livsstil. Jag rekommenderar dem att begränsa sin konsumtion av alkohol, kaffe och starka kryddor, att undvika temperaturväxlingar och att minimera vistelsen i sol och vind. Framför allt avråder jag dem helt från att applicera produkter som innehåller kortison eftersom det, även om det till en början kan ha viss effekt, i längden försvagar och tunnar ut huden.


Men vad kan de använda i stället?


Jag rekommenderar att de använder så få kosmetikaprodukter som möjligt, och att de produkter de använder är parfymfria.

Det är också viktigt att de använder produkter som är anpassade specifikt för ”känslig hud”. Jag avråder från användning av tvål i fast eller flytande form och rekommenderar i stället användning av rengöringslotion som inte behöver sköljas bort samt thermalsk källvattenspray. Jag förespråkar fuktcremer med lätt konsistens, kylcreme och milda hårvårdsprodukter. Sist men inte minst rekommenderar jag mina patienter att undvika djuprengörande peelingmasker och produkter avsedda att motverka hudens ålderstecken
 

De här produkterna hittar du på Apoteket Hjärtat i Karlskoga.

Fråga personalen om vilka produkter du ska använda.

//Carola

Av Carola Fritiofsson - 15 mars 2012 21:51

     




                     Hudvård för män!


Året är 2012 och även män är väl medvetna om hur viktigt det är att ta hand om sin hud, det gillas skarpt !

Då är det inte mer än rätt att det fylls på med mansprodukter i hyllorna, här är en serie från Cliniderm ( ACO ) som säljs på de flesta apotek.


 

Rengöring

Rengöring är en mycket viktig del av hudvården. Eftersom mannens hud generellt är grövre och fetare krävs produkter som effektivt avlägsnar smuts och orenheter på djupet, men som också innehåller fuktbevarande ingredienser som motverkar uttorkning. Rengör huden både morgon och kväll innan återfuktning.
 

Återfuktning

En fuktkräm skyddar huden mot yttre påfrestningar under dagen. På natten stärker och återuppbygger den huden inför nästa dag. Eftersom mannens hud ofta är fetare är det bra med fuktkrämer som är lätta och återfuktande för att bevara hudens fuktbalans. Återfukta huden morgon och kväll efter rengöring och rakning.



 

Kropps- och hårvård

Håret och kroppen behöver också effektiva och vårdande produkter. Skön och uppfriskande rengöring för hår och kropp avslutas med effektiva och snabbtorkande deodoranter som ger en säker och fräsch känsla – länge



Bra hudvård som dessutom DOFTAR fantastiskt   . //Carola





Av Carola Fritiofsson - 13 mars 2012 10:15

                                                  

                                      

                                                  

                             

                                                  

                                 Hälsokost!


Idag fick jag det här på posten   , det ringde en herre till mig en dag och erbjöd mig att testa dessa produkter och givetvis så tackade jag ja.

Jag är ju den som tror på hälsokost och alternativ medicin, har alltid varit intresserad av det.


Jag rekomenderar ofta Omega 3 -kapslar till mina kunder som är torra i huden, tro mig det hjälper, jag har sett jätte fina resultat efter ett par månaders ätande.

Man hjälper huden inifrån och allt hänger ju ihop.

Så nu ska vi se om dessa burkar hjälper mig att bli mindre torr i huden samt bli av med mina hormonella acne-utbrott, som på beställning kommer 1 gång i månaden.... i två månader ska jag äta dessa tabletter till att börja med.

Så idag är en ny start för min hud, Spännande!

Återkommer med resultatet.


//Carola



Av Carola Fritiofsson - 13 mars 2012 07:25

                    

                        


                      Intressanta möten!


I mitt yrke så träffar jag en massa härligt goa människor som ger mig massor med energi, det är jag glad för. Igår sprang jag på två goa tjejer i 18års-åldern, de bara sprudlar av possitiv energi,  pigga och glada och då blir även jag det     ,  för visst smittar det av sig?


Idag startar dagen med en PW med två goa tjejer, varav en är fyrbent  .


//Carola






Av Carola Fritiofsson - 12 mars 2012 07:38

 


                             Viktor 6 år!


Idag för 6 år sedan kom den här goa killen till världen, då vägde han endast 2785g och var 45,5cm lång..... Han kom ca 3 veckor för tidigt.  

Åren går så fort... jag tycker fortfarande att han är liten fast han fakriskt börjar bli stor...

Igår hade vi barnkalas som var mycket lyckat. Vi hyrde gymnastiksalen på Rävåsens skola och barnen lär inte haft problem att somna igår kväll. Det var fullt ös från början till slut:)


Jag har en liten go tjej också som blir 9år till hösten, Ida   .  

  //Carola


  



Av Carola Fritiofsson - 10 mars 2012 19:31

 



                   

               MÅRBACKA PELARGON!


Äntligen  har jag fått tag på mårbacka pelargoner, som jag väntat. Men nu så står dom där så

fiiiiina i vårat köksfönster :).

Men det är ju lite trist att man ska behöva åka till örebro för dessa.... eftersom jag gärna handlar på hemmaplan..

Jag älskar blommor, därav mitt val till florist, kan faktisk sakna det yrket.... vara kreativ och skapa fina planteringar, arrangemang, buketter mm, det är LYCKA det   


     //Carola



Av Carola Fritiofsson - 10 mars 2012 07:04

                

     

                                                  


                                                  

                     Fynda på nätet!


Gillar ni inredning, konst och kanske antikviteter? Då är det hög tid att logg in på den här länken:

www.lauritz.com och kika runt, för här kan man verkligen fynda, tro mig. Här har vi fyndat urnor, möbler, mm. Vårat bästa fynd är den här:

  En säng från serien Wilma som från början säljs på Mio, och jag tror att den säljs för ca. 11000 kr och vi fick den för 1500kr, Det kallar jag fynd.   

Det bästa med Wilma serien är att den är klassisk stil med SPOVADE kanter.

Vad är nu skillnaden mellan Shabby shic och Spovat? Jo, shabby shic är möbler som är HYSTERISKT slitna ut och spovat är normalt slitet. Jag älskar det spovade, det är stilfullt och snyggt.


Det bästa med Lauritz är att man även kan lämna in sina egna varor som sedan läggs ut på denna nätauktion som finns över hela världen, Bra va? Det finns värderare på varje Lauritz som värderar just din vara. Ordervärdet ska vara minst 800 kr.



Så vad väntar ni på? Surfa in och fynda, eller varför inte besöka närmsta showroom som för oss i karlskoga är på ASPHOLMEN i ÖREBRO.  www.lauritz.com


//Carola




Av Carola Fritiofsson - 9 mars 2012 18:58


                    Fredagsmyyyyys!

 



  


Det finns inte mycket som slår sushi, så fantastiskt gott. Vi köper från Skranta sushi för här i karlskoga finns inte så många ställen att välja på. Vi var inne på East West Sushi i örebro och åt för ett tag sedan, det var på riktigt det   mycket ingerfära och wasabi, mums!

Men alla är inte lika förtjusta i sushi som jag här i familjen så min kära blivande man valde det här alternativet:

         //Carola

Ovido - Quiz & Flashcards