Alla inlägg den 26 april 2012

Av Carola Fritiofsson - 26 april 2012 19:07

      

                             Basaliom


                       


Basalcellscancer är den vanligaste typen av hudcancer. Den växer lokalt i huden och ger inga dottertumörer (metastaser). Basalcellscancer växer i regel långsamt. Tidiga tecken på basalcellscancer är att du får en helt ny hudfärgad knuta eller rodnad fläck någonstans på huden. Ibland kan den börja som ett litet sår som inte läker normalt. Skydda dig alltid mot solen.


Om du misstänker att du har någon knuta, sår eller liknande beställ tid på vårdcentralen för att senare bli remiterad till hudmotagningen eller kirurgen. Det är bättre att kolla en gång för mycket.....



Studier visar att solning är en av de starkaste faktorerna för att utveckla hudcancer. Även andra faktorer har betydelse eftersom cancern kan uppstå i hud som inte kommer i kontakt med solens strålar. Solens ultravioletta strålar skadar arvsmassan (DNA) i hudens celler, särskilt i de så kallade basalcellerna som ligger i det nedre cellagret i överhuden (epidermis).



Det bästa sättet att minska risken att få basalcellscancer är att ALLTI skydda dig mot solens skadliga strålar  och undvika att bränna sig.

Detta är särskilt viktigt när det gäller barn då deras hud är mycket känslig för sol.

Sommartid är solen som starkast mitt på dagen mellan kl 11.00-14.00 Då är det bäst att vara i skuggan och skydda huden med kläder.

Basalcellscancer orsakas av tillfälligt intensivt solande men även den totala soldosen är av betydelse, vilket är en förklaring till att basalcellscancer ofta drabbar dig som äldre än 50 år. På de delar av kroppen som inte skyddas av kläder bör du använda solskyddsfaktor 20 till 50 både för att undvika att bränna dig i solen och för att minska den totala soldosen genom livet.


                                                  
                                                  
                            //Carola


















Av Carola Fritiofsson - 26 april 2012 11:56

                    

                    Ge huden en nystart!


                        

Med den här dermarollern kickar du igång din hud på ett snabbt och smidigt sätt.

Det är ca 200st små mikronålar som man rullar på huden. Det är samma princip som på en fraxel-behandling. man får omedelbar lyster i huden efter.


När ska man använda dermaroller?

   Rynkreducering 
   Solskadad hud (pigmentering)
   Skin Tightening (Vävnadsuppstramning/Fasthet)

   Ärrbehandling (Acne, operation eller skador)


                                                  

                          

Man ska absolut INTE använda dermaroller om man har acne som vätskar, öppna sår eller eksem. Var noga med rengöringen av dermarollern, följ skötselråden för din dermaroller noggrant.

Om du tycker det gör ont de första gångerna så är det inte så konstigt, man vänjer sig, lite som med spikmattan   när man väl använt den några gånger så är man fast.


Med åldern tappar huden sin spänst och fasthet, kollagen och elastinproduktionen minskar men med dermarollern så stimulerar man huden att själv producera mer, därav får du din hud att se yngre ut med en fin lyster.

                                                  

                                                  

                                                  
                   //Carola








































Ovido - Quiz & Flashcards