Alla inlägg den 14 januari 2012

Av Carola Fritiofsson - 14 januari 2012 19:04

Spirulina!


Spirulina är en sötvattensalg som är mycket näringsrik, även kallad mirakelalg. Denna gröna alg stärker immunförsvaret samt gör dig pigg så ta det INTE på kvällen.

Den är rik på olika mineraler, särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulinan innehåller dessutom olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Här är ett recept på ett nyttigt mellanmål.


Grön smoothie:

yoghurt, banan, färsk riven ingerfära, spirulinapulver, linfröolja.



  


Inom hudvården används Spirulinan flitigt i ansiktsmasker, Kerstin Florian har en spirulina mask som ger huden en riktig vitaminkick, den används flitigt i ansiktsbehandlingar och den finns även att köpa med sig hem  .  

//Carola


Av Carola Fritiofsson - 14 januari 2012 17:54

NEROLI OLJA!


Neroli olja från Kerstin Florian har sedan länge varit en av mina absoluta favoriter, inte minst för den underbara doften... Denna ansiktsolja kan användas året om som ett extra tillskott för huden under dag/natt-kräm. Neroli kommer från bitter apelsinblomma och har sedan länge använts inom hudvården Den återfuktar och balanserar huden.  Själv brukar jag använda den under nattkrämen på vintern då min hud är torr. Jag använder denna olja till passande hudtyp i behandling då jag gör ansiktsmassagen, en mycket omtyckt olja som passar de flesta.  

             //Carola

  

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards